25 copy

Hungarian (formal)Română (România)English (United Kingdom)

Erdélyi Gyógynövénykert - Vidéken élő hátrányos helyzetű személyek szociális integrálása fenntartható gyógynövénygyűjtés és feldolgozás által

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatásE-mail

Erdélyi Gyógynövénykert - Vidéken élő hátrányos helyzetű személyek szociális integrálása fenntartható gyógynövénygyűjtés és feldolgozás által

 

A Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért 2015 májusától útjára indította a Vidéken élő hátrányos helyzetű személyek szociális integrálása fenntartható gyógynövénygyűjtés és feldolgozás által elnevezésű projektjét a Svájci - Román Partnerségi Alap támogatásával.

 

A 24 hónapos program célja, hogy elősegítse a vidéken élő hátrányos helyzetű személyek szociális integrálását a gyógynövények gyűjtésével és feldolgozásával kapcsolatos tudás átadásával, illetve hogy megerősítse a román és a svájci nonprofit szervezetek közötti együttműködést.

 

Konkrét céljaink közé tartozik

 

a közösségi és nonprofit szervezetek hálózatának létrehozása, elősegítve ezáltal is a szociális integrálódást,

 

a fenntartható mezőgazdasággal kapcsolatos tudás és tapasztalat átadása (kiemelve itt a gyógynövények gyűjtését és feldolgozását),

 

a helyi gazdasági tevékenység és a fenntartható fejlődés támogatása.

 

Munkánk során 25 közösséggel dolgozunk együtt a Közép és Észak- Nyugat Régiókban – Udvarhelyszék és Kolozsvár környékén, ahol helyi önkéntes csoportokat hozunk létre, akikkel együtt fölkutatjuk a vadon termő gyógynövényeket és megörökítjük a hozzá kapcsolódó tapasztalatokat és tudást. A két régióban 2 kompetenciaközpontot létesítünk, ahol gyógynövénytermesztést, gyógynövénygyűjtést és feldolgozást tanulnak az önkéntes csoportok által kiválasztott személyek. A képzéseket romániai és svájci szakemberek fogják tartani.

 

A projekt megvalósításában a Lókodi Ifjúsági Alapítvány, a kolozsvári Civitas Alapítvány  és a svájci Biodinamikus Mezőgazdaságért Egyesület partnerként vesznek részt.

 

A projekt olyan Udvarhelyszék és Kolozsvár környékén élő vidéki személyeknek szól, akik

 

gyógynövénygyűjtők és fontosnak tartják a természetes gyógymódokat, a tudás megosztását;

 

szeretnének többet tudni a gyógynövénygyűjtésről és -feldolgozásról; 

 

megszerveznék, irányítaná a település, a régió önkéntes gyógynövénygyűjtő csoportját;

 

fenntartható vállalkozást működtetnének gyógynövényfeldolgozás terén.

 

vidéken élő hátrányos helyzetű személyek

 

Amennyiben csatlakozni szeretne a projekthez, kérjük, töltse ki a JELENTKEZÉSI ŰRLAPOT és küldje el a következő e-mail címre:

 

Bara Ágnes,

 

Projektmenedzser

 

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Tel.: 0724 322 723


ELVETIANO-ROMAN

 

 

Projektek

Projektek2

Hálózati részvétel


ruralnet

pannonforras

 

telecentre_europe

ecentre

citizens

ANBCC